Anđeo smrti u Društvu hrvatskih književnika

Knjiga „Anđeo smrti / Roman o snajperistu“ autora Darka Oreškovića prvi je naslov što ga Naklada Pavičić objavljuje u 2019. godini.

ANGEL NASLOVNICA 26 3 19

Predstavljanje će se održati u utorak, 30. travnja 2019., u 12.00 h, u Društvu hrvatskih književnika na Trgu bana Josipa Jelačića 7 u Zagrebu.

O romanu će, uz autora DARKA OREŠKOVIĆA, govoriti pisac RATKO CVETNIĆ; književni povjesničar, sveuč. profesor, dr. sc. SLOBODAN PROSPEROV NOVAK; pukovnik HV-a, sudionik Domovinskog rata, pukovnik DAMIR RADNIĆ, i urednik knjige, pisac i nakladnik JOSIP PAVIČIĆ.

Podsjetimo, riječ je o kratkom romanu (120 str.) o čovjeku koji nikad ne promašuje. Ispričan je u prvom licu, sa smislom za humor i akciju, bez patriotskog prenemaganja. Junak iz naslova i pripovjedač mu je pametni mladić krhke fizičke građe, maturant iz Splita, koji se u Domovinskom ratu ističe samo jednom svojom osobinom: koga on nacilja, taj odmah ide bogu na ispovijed! Nije ni osvetnik, ni pravednik, nego moderni anđeo, ili možda đavo, kojemu je smrt jednostavno posao. Kao dokaz o obavljenom zadatku svakoj žrtvi odsiječe lijevo uho. Nakon rata svoj snajper usmjerava prema društvenom i moralnom ološu.