U DVORANI VIJENAC NA ZAGREBAČKOM KAPTOLU JOŠ JEDNOM PREDSTAVLJENI MEMOARI NEVENKE NEKIĆ

U DVORANI VIJENAC NA ZAGREBAČKOM KAPTOLU JOŠ JEDNOM PREDSTAVLJENI MEMOARI NEVENKE NEKIĆ

MDS KAPTOL - PUBLIKA 20190327_190158

MDS KAPTOL PRIJE POČETKA - 20190327_185855
Zbog zanimanja publike, u srijedu (27. ožujka 2019.) navečer, u dvorani Vijenac na Kaptolu 29a u Zagrebu, još su jednom predstavljeni memoari „Moja dva stoljeća“ književnice Nevenke Nekić u izdanju Naklade Pavičić.

Prvi zagrebački susret s autoricom u povodu izlaska njezine nove knjige održan je u utorak, 16. siječnja 2018., na Tribini Društva hrvatskih književnika, na Jelačić-placu br. 7.

MDS KAPTOL Z. TOMAC_200955

MDS KAPTOL N. NEKIĆ_201147
Na Kaptolu su o knjizi govorili msgr. JURAJ BATELJA, tumač svetosti bl. Alojzija Stepinca; književnica MARIJA PEAKIĆ-MIKULJAN te sveuč. profesor, pisac i političar ZDRAVKO TOMAC, a publici se obratila i autorica N. NEKIĆ koja je i svojim prigodnim riječima potvrdila točnost ocjene da se u memoarima „ljudi i događaja sjeća s ljubavlju, sa sjetom i s polemičkim skalpelom u ruci“.
Predstavljanje je vodio urednik knjige JOSIP PAVIČIĆ koji je na samom početku kazao da se o knjizi može reći sve, samo ne da je mlaka. „Ona nije kamilica, nego kopriva koja može opeći. No, ne treba zaboraviti da se i od koprive pripravlja umirujući čaj“, našalio se urednik.

MDS KAPTOL - POSVETU MOLIM_204559
Najavljeni govornik ĐURO VIDMAROVIĆ, knjiž. kritičar i povjesničar, predsjednik DHK, nije mogao doći na predstavljanje, a svoj nedolazak ispričala je i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

Fotografije: ANA MARIJA PUHAR